06 - 3036 98 05

Over ons

Over rietdekker Rudy Polhout

Rietdekkersbedrijf Polhout is specialist in het leggen, onderhouden en repareren van rieten daken. Voor zowel moderne als traditionele bouw. Dit doen we met veel kennis, ervaring en liefde voor het ambacht.

Anno 2000

Rietdekkersbedrijf Polhout is het bedrijf van rietdekker Rudy en zijn vrouw Suzan Polhout. Rudy werkt sinds 2000 als rietdekker. Hij leerde het vak van zijn vader, die zelf jarenlang bij een rietdekkersbedrijf werkte. “Het duurt zo’n 5 jaar voordat je het vak echt onder de knie hebt. Je moet op heel veel zaken letten, zoals een goed dekkend dak en goede afwatering”

Een eeuwenoud ambacht

Rietdekken is een eeuwenoud vak. Al in de tijd van Romeinen maakten mensen daken van riet en stro. Vroeger waren dat de goedkoopste materialen voor dakbedekking. Tegenwoordig is riet een hoogwaardig product waarmee we moderne constructies maken die goed isoleren en lang meegaan: tussen de 20 en 30 jaar. Hoe lang een rieten dak precies meegaat, hangt af van diverse factoren. Zoals de kwaliteit van het riet, de mate van onderhoud en de luchtvochtigheid. Hoe beter een dak wordt onderhouden, hoe langer dit meegaat. Goed onderhoud scheelt dus geld.

Heeft u een nieuw rieten dak nodig? Of dat u op zoek bent naar een specialist in onderhoud & reparatie? Neem voor meer informatie contact op. Of vraag vrijblijvend een offerte op.